dimarts, 30 de juny del 2009

DESMUNTEM L'ESTAT DE LES AUTONOMIES?

Del Café para todos al agua de borrajas...

Segons l’espanyolisme més repatani –predicat de forma apocalíptica des de les cavernes d’alguns mitjans de comunicació- l’estat de les autonomies és inviable i massa car degut a la hipertròfia de polítics i les seves parenteles, assessors, prebendes, corrupteles i nepotisme. Fet i fet -sempre segons els macarrònics patrio-toreros espanyols- esdevé un autèntic càncer que un cop eliminat representaria un estalvi importantíssim de despesa. Això, segons la teoria ultra, permetria rebaixar impostos i augmentar els ajuts socials. Potser si, eh?

Feta aquesta afirmació, jo que no entenc ni un borrall d’economia, em pregunto què se’n farien dels milers, potser milions, de funcionaris aturats? ¿Es beneficiarien directament de les despeses socials, que augmentarien amb el desmantellament de l’estat de les autonomies? Vaja, tenim un peix que es mossega la cua.

Els espanyolistes recalcitrants en realitat el que volen és desmuntar les autonomies de Catalunya i Euskadi, no ens enganyem. Per això aplicarien el café para todos al revés, però en lloc de cafè en dirien agua de borrajas. No tenen vergonya en mostrar les seves males intencions. Mentre, els catalanets anem fent la viu viu i acotem el cap. Ja se sap, a casa nostra mirem a un altre costat i fem veure que no passa res.

Doncs no senyor, si veritablement aquest model d’estat no funciona, siguem valents: exigim que es desmuntin les autonomies artificioses i banals. Proclamem que s’acabi tanta comèdia: ¿Per què han de tenir autonomia aquells que no n’han tingut mai vocació ni necessitat, comunitats que s’han hagut d’inventar un himne, una bandera i un sentiment col·lectiu que és més fals que una representació dels pastorets?

http://fraretmut.blogspot.com/

1 comentari:

Alexandre Moreno ha dit...

Doncs si noi, és així. Es vàren inventar autonomies, himnes, i moltes coses, pel que tu dis del cafè para todos.

Però bé, per mi l'estat de les autonomies, ha de ser superat, ha tingut la seva funció, però ara, s'ha de mirar l'estat federal (com a mínim) directament, i reduïr, si volen, autonomies. Podrien fer un estat de cinc o sis estats fins i tot. No cal que cada autonomia sigui un estat federal.

Però si que existeix un problema a l'estat espanyol amb el tema funcionariat, càrrecs los més "variopintos", i un estat, que és de tot, menys productiu.

Apa, records.