dilluns, 26 d’octubre del 2009

El somni de Tàrraco, de Xulio R. Trigo


Quan es parla de vestigis romans a l’estat espanyol, semblen més importants les ciutats de Mèrida o Segòvia. Per suposat a Madrid, però encara hi ha gent a Barcelona que per admirar un aqüeducte romà viatja a Segòvia !! Santa Llúcia si el Pont del Diable té un mirador a l’autopista !!!
A més, la bibliografia publicada al segle XX, sobretot a partir del franquisme, dona poca rellevància a Tarragona, ara Patrimoni Universal precisament pels seus vestigis arqueològics. Algunes novel·les fetes per autors poc o mal documentats fins i tot parlen de Barcino (un llogaret insignificant que amb els anys esdevindria Barcelona) obviant Tàrraco, que era la capital de la Província i residència imperial.
Sortosament , mica a mica, les coses es posen al seu lloc El somni de Tàrraco, és la contribució literària de Xulio R. Trigo en aquest aspecte. Sospito que aquesta novel·la històrica publicada per Edicions 62 farà parlar força, per allò del boca orella, i contribuirà a posar Tarragona al mapa. Si voleu fer-li una ullada a l'argument, llegir el primer capítol i algunes curiositats podeu anar a la pàgina web creada per a l'ocasió... i , si us agrada feu-ho córrer de part del fraret Mut.

Francesc Valls-Calçada

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies, Francesc! Una abraçada.

X. R. Trigo