dilluns, 11 de maig del 2009

EL PAPA QUE FOU NAZI VISITA EL MUSEU DE L'HOLOCAUST

El Museu de l'Holocaust (Yad Vashem) de Jerusalem no havia sofert mai tant de rebombori, com avui, amb motiu de la visita del Sant Pare: Ratzinger, de jove havia estat membre de les Joventuts Hitlerianes.

Per tant, no és tracta d’una visita d’estat qualsevol. Tothom es felicita de la "importància històrica" del gest papal per retre homenatge als sis milions de jueus exterminats pels nazis, la majoria a les cambres de gas que el bisbe Richard Williamson – perdonat pel mateix Papa – afirma que no van existir mai.

Benet XVI, ha volgut saludar a sis supervivents de l'Holocaust. Entre ells hi ha Shmuel Halpert, un jueu d’origen romanès que ha refusat perquè no pot oblidar ni els traumes, ni les ferides, ni els patiment a que fou sotmès. Halpert és ex diputat d'un partit ultra ortodox i s'ha negat rotundament a parlar amb el Papa.

El virus d’amnèsia col·lectiva que propaga el bisbe Richard Williamson corre el perill d’arribar a pandèmia mundial i la vacuna del Sant Pare sembla molt aigualida. Aquí teniu unes imatges que constitueixen un remei eficient per no oblidar allò que no hauria d’haver esdevingut mai. Que entre tots tinguem pau i salut.