dilluns, 2 de març del 2009

LA TDT, UNA NOVA AMENAÇA


Quan arribi definitivament la TDT a casa nostra podrem veure molts canals. Però l'arribada d'aquesta tecnologia a les nostres llars, en lloc de fer que les principals televisions en català es vegin a tot el territori lingüístic farà que cada cop quedin més limitades: sense possibilitat d'anar més lluny de l'àmbit local. I molt menys de l’autonòmic.
La reciprocitat en la recepció de canals entre Catalunya i el País Valencià és impossible degut a una política segregacionista de la Generalitat de Sud. Mentre, a Catalunya del Nord tallen les televisions del Principat. Per si fos poc, els acords entre Catalunya i les Balears seran de mínims i de la Franja de Ponent, com sempre, no se n'ocupa ningú. No, no som minoria: ens minoritza un estat “democràticament” totalitari. Entre tots els catalanoparlants podríem tenir un mercat editorial i audiovisual prou fort, si no fos per aquesta política tant agressiva contra tot el que no és castellà. Però l’estratègia que s’aplica des de l’estat autoritari és Divide et vinces", la cèlebre frase de Juli César que significa "divideix i venceràs".
Hem de reaccionar ràpidament. En els propers mesos ens hi juguem molt. Necessitem un espai televisiu propi en català si no volem esdevenir una llengua residual. El Fraret Mut us avisa: la XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA engega a una campanya, esperant la col·laboració de tots i totes. Podeu enviar una carta al ministre d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya. Entreu a :
http://www.indexcat.cat/somdeumilions/campanya.htm