dijous, 19 de març del 2009

BUSH NO BOMBARDEJAVA AMB SABATES



Al-Zaidi és el periodista que va llençar un parell de sabates al president George Bush, en el decurs d’una roda de premsa. Des de que va succeir aquest incident que està empresonat. Ara, després de ser jutjat, li han caigut tres anys de presó. El reporter va dir que Bush és un “gos” i que les sabates “són un petó de comiat” de les seves víctimes.
D’altra banda, a casa nostra, la justícia ha condemnat a vuit mesos de presó a Sergi Xavier Martín per l'agressió racista i cruel contra una menor equatoriana en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat, a l'octubre de 2007. Un fet lamentable que hem pogut veure perquè les càmeres ho van enregistrar.
Com són les coses!! Per pegar una noia indefensa et cau gairebé un embaràs entre reixes. Per estampar les sabates a les galtes d’un president, encara que de fet no el toquis: tres anys. Per ser un estadista mediocre sobre el qual pesen centenars de milers de vides perdudes a causa d’una guerra injusta (no hi havia armes de destrucció massiva) et posen medalles.
Potser les sabates són més letals que les bombes… però jo em pregunto – tal com estan les coses – que passarà amb la majoria de gent que no hem matat una mosca: ens caurà cadena perpetua? Ens pelaran directament? Aquestes tres condemnes inversament proporcionals em recorden allò de la Llei de la Selva. El més fort sempre hi guanya i com més grossa la fas, més poder tens. Tants anys d’evolució humana només han servit per sofisticar, amb una patina de civilitat, la brutal injustícia de sempre.

2 comentaris:

pundit ha dit...

Comets un eror bàsic, al meu entendre; i és comparar el dret penal americà amb l'espanyol. Res a veure!

El Fraret Mut ha dit...

Ho sé. I el fet que els drets penals americà, espanyol i iraquià siguin diferents, no vol dir que els càstics no siguin inversament proporcionals als delictes...