dimarts, 24 de març del 2009

EL FRANCOLÍ, UN CORRENT DE VIDA

Us proposo una mirada a la natura que tenim al nostre abast i que sovint no sabem percebre amb els nostres ulls domesticats per la permanent miopia de la civilitat. “El Francolí, un corrent de vida” és més que un llibre de divulgació. També esdevé una referència visual amb una poètica ancestral de la memòria col·lectiva dels tarragonins que perdura en mig de la selva d’asfalt, després de segles i mil·lennis que han vist imperis, pestes, revolucions, guerres i paus...
Malgrat la mirada crítica captada per l’objectiu precís del naturalista Txiqui Lopez aquest llibre és una sorpresa del present, una promesa del futur i un missatge del passat que conforma un cant a la natura. Un cos mal ferit per la llança del progrés però ple d’esperança. La fauna i la flora són la partitura necessària per escoltar la musica del silenci imprès en les seves pàgines.
En un entorn amenaçat per la mà de l’home, flueix el riu en mig de la natura, la lliure i la domesticada, la més salvatge i la més artificiosa. El volum aplega diversos vessants i riberes, actius i dèficits, històries i esdevenidors plausibles per un riu – a vegades dorment i d’altres massa impetuós - que des de temps immemorials ha esdevingut l’ànima d’un territori.
“El Francolí, un corrent de vida” és una intensa visió de la realitat que potser no es copsa a primera vista i que l’autor ens radiografia amb excel·lents fotografies i textos inèdits de Txiqui López. Aquest documentalista i divulgador del medi ambient a diversos mitjans de premsa/ràdio/televisió en mostra una nova dimensió del riu.
Amb aquesta obra Mediterrània-CIE, com a promotora de l'obra, se suma a la nova cultura de l'aigua i aposta fermament per donar a conèixer la unitat humana i física del Francolí. Qui coneix, respecta i gaudeix. Encara hi som a temps. Publicat per Silva Editors

1 comentari:

Cèlia ha dit...

El riu que compartim molts pobles. El llibre ha de ser molt interessant, el buscaré.