dimarts, 17 de febrer del 2009

EL 40 PER CENT DE LES ONG CATALANES MARGINADES


Es pot qualificar d’invasió de competències i de centralisme ranci. El 40 per cent de les ONG Catalanes – que només treballin al Principat - no rebrà les ajudes derivades de la declaració de la renda. Considero que aquestes retallades són un greuge gravíssim que repercutirà en una societat, la catalana, que ja arrossega prou crisi: gairebé 10.000 persones sense sostre en són el màxim exponent. El fet és una tocada del voraviu – per dir-ho en plata. Encara més, quan aquí és el lloc de l’estat on es marca més la creueta solidària.
Catalunya sempre ha hagut de pagar “peatges” en les autopistes, en la cultura, en el comerç, els aeroports, en els trens de rodalies i en tantes altres coses per allò de “Si vols estar ben servit fes-te tu mateix el llit”, sempre acabes fent un extra i rascant-te la butxaca. Ara ens volen prendre una altra vegada els llençols i moltes necessitats poden quedar desateses.
Podem fer pressió amenaçant donant-nos de baixa de les grans ONG, en el meu cas Aministia Internacional i Intermon-Oxfam. No col·laborar també és un causa justa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ben maco el teu bloc, Francesc! Endavant que cada cop som més i blocs com el teu atorguen qualitat a la xarxa. Una abraçada.

Anònim ha dit...

Deixa't estar d'ONG i fes la caritat pel teu compte. Et sortirà més a compte, espiritualment i econòmica.

"Quan facis almoina, mira que la mà esquerra no sàpiga que fa la dreta, perquè el teu gest quedi amagat, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t'ho recompensarà" (Mt 6, 3-4)